Известие

Collapse
No announcement yet.

свистене при натискане на спирачките на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• свистене при натискане на спирачките на 156

Колеги от известно време при натискане на педала на спирачката на моята алфа 156 1.8ТС се чува свистене ,а при рязко натискане чак изсвирва.
    А да отбележа ,че и оборотите ми играят - дали може да са свързани нещата?
    Някакви идеи?

Най-вероятно има пробив по вакумните пътища или в мембраната.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Може би е от мембраната защото по вакуумните пътища не откривам нищо , а свистенето се чува от посока на самият педал на спирачката.

Comment

обарни внимание на тоз проблем защото може да останеш беэ спирачки
        Казана дума,хвърлен камък.Мълчанието е злато.

Comment

Благодаря за съветите колеги ... тивам на доктор алфист нема как

Comment

A дали не са от "музикантските" накладни, от 30-40лв ?
            Виж каква марка са първо, или някога като са износени дисковете остава ръб по периферията и когато накладките се поизносят малко започват да опират в този ръб и присвирва...Предполагам си погледнал за тези неща, но понеже гледам си нов, та затова ти ги писах.

Пп. Ползвай търсачката, има доста теми за накладки, предпочитани марки, предимства, недостатъци и т.н.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ми да нов съм от 2 месеца 156, 1.8 ТС 89г., преди карах Типо и всичко по него сам съм си подържал.Ама сега положението е друго...
              Не е от накладките - добри са и дисковете също.Забелязах,че при леееко натискане на педала отдолу се чува свистене на въздух,като от самият педал.При по-силно натискане не се чува.
              А при спукана мембрана на сервото какви са признаците?

Comment

Твърд педал.
                След гасене на двигателят,като натиснеш педала и го пуснеш,при следващия опит да го натиснеш е одървен.След престой,преди да запалиш педалът е на камък.
                При здрави вакумни пътища и усилвател,може да ползваш спирачката няколко пъти на угасен двигател,преди да се втвърди педала.Независимо от времето на престоя,при първото натискане преди да запалиш трябва да е мек.

Comment

Ами да ! ... точно такива са симптомите
                  А аз си мислех ,че спирачките са си така ... преди да запаля педала си е камък , и като угася - пак така.
                  Благодаря колега ... ей страшни сте!
                  А дали мога да си сменя мембраната сам !

Comment

Първоначално публикувано от zaharis Покажи съобщение
                    Ами да ! ... точно такива са симптомите
                    А аз си мислех ,че спирачките са си така ... преди да запаля педала си е камък , и като угася - пак така.
                    Благодаря колега ... ей страшни сте!
                    А дали мога да си сменя мембраната сам !
                    По-лесно ще намериш целия усилвател втора ръка.Иначе,невъзможни неща няма,но си е доста изчанчено.

Comment

Благодаря колега!

Comment

Виж в раздел продава, ще намериш на прилични цени, пък и спирачките не са шега работа. Все пак можеш да провериш и за ремонтен комплект (ако изобщо има такъв) и ще си прецениш...
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                        X